HTML

Pénzfa

A vásárlásaim után készpénzt kapok vissza, közben segítem a kis-közép magyar cégeket azzal, hogy náluk vásárolok terméket és szolgáltatást.

Friss topikok

  • Pénzfa: Köszönöm a hozzászólást. Sajnálom. Egyetértek, az SN aligha folytathatja működését. A tagok befiz... (2010.04.23. 17:39) Vége
  • Kalmár: @Pénzfa: Annyi baj legyen. Nálam szakmai ártalom, hogy legyen itthon pár tucat pálinka, majd csak ... (2010.03.28. 22:16) Rövid mérleg a ScienNet kapcsán
  • IGe: @Pénzfa: "A "ScienNet-csoda" Hazánk vezető vásárlói közössége. MLM típusú szervezetben toborozza ... (2010.01.21. 08:48) Hallgattassék meg a másik fél is
  • Kalmár: Sajnos mindenképpem így van. Ha bűnösek ha nem. Pár hónapja írtam neked, hogy azt várom ettől, hog... (2009.12.30. 09:15) Sciennet-Volksbank közös bankkártya!
  • Pénzfa: Szia Kalmár! Aki nem látja át teljesen az SC működését, az rövid távon csak a jogokat látja. Jog... (2009.11.04. 20:19) Ennyire gazdagok vagytok?

Linkblog

2009.03.23. 21:43 Pénzfa

Téli mese

Címkék: vágyak képességek helprin

Helprintől a Téli mese az egyik kedvenc könyvem. Az egyik csodálatos figura az Athansor nevű ló. Ez a csődör nem tudja, milyen képességek szunnyadnak benne. Fogalma sincs arról, micsoda erő birtokosa. Nem tudja azt sem, milyen csodálatos tettekre képes. Hajtja a malomkereket, éjjel és nappal, szinte pihenés nélkül. Mint a barom, olyan keményen dolgozik. Köszönet nélkül, megbecsülés nélkül. Az életbenmaradásért.

Aztán egyszer, amikor szokás szerint megszökik a malomból, ahol sorra kihullottak mellőle a többiek, ráérez a szabadság mámorító ízére. Ficánkol a porhóban, valahol New York kies utcáin a ’30-as évek tájékán. Fantázia és valóság határán lépdel. Érzi, hogy más időszámítás kezdődik számára. Tudja, zsigereiben érzi, hogy soha többé nem tud már visszatérni ahhoz, amit eddig csinált.
Az egyik kihalt téren, véletlenül találkozik a főhőssel, aki a kurtafrakkosok elől menekül. Ahogy a fiú belenéz a ló mélységesen mély szemeibe, átlát egy másik világba, ami szavakkal nem kifejezhető. Ez a világ álom és valóság, misztikum és realitás határán táncol – mint a könyv történetfűzése. Vagy mint a lelkünk.
Athansor mitikus lény. Athansor olyan, mint mi vagyunk.
Amikor megszülettünk, miénk volt a világ, és mi voltunk a világ. Aztán felnőttként megalkuszunk. Nem merünk lépni. Nem merünk a vágyaink szerint élni. Tele vagyunk félelemmel. Mi lesz, ha nem sikerül? Mi lesz, ha elbukunk? Mi lesz, ha felsülünk? Mi lesz, ha mások megszólnak? Mi lesz, ha kinevetnek? Mi lesz, ha lekezelnek? Félünk a visszautasítástól. Félünk a sikertelenségtől. Félünk a sikertől. Sokszor úgy látom még saját magunktól is félünk.
Mindeközben mindannyian Athansorok vagyunk. Hihetetlen, kiaknázatlan képességek vannak elrejtve bennünk. Csodálatos erő birtokosai vagyunk.
 
A magam példáján, és másokét is látva, azt gondolom, hogy az első lépést a legnehezebb megtenni. Tudod mi az első lépés?
 
A vágyaid. A rég eltemetettek, azok, amelyekre mostanában legyintesz – nincs realitása- mondod. Azok a vágyak, amiket magadban dédelgetsz. Amiket talán még magadnak sem mersz bevallani.
 
Ezeket írd össze magadnak. Még ma.
 
Nem kell, hogy megmutasd másnak, elég, ha végre Te látod leírva a vágyaid. Ez fontos. Tedd meg! Magadért.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzfa.blog.hu/api/trackback/id/tr641021196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása