HTML

Pénzfa

A vásárlásaim után készpénzt kapok vissza, közben segítem a kis-közép magyar cégeket azzal, hogy náluk vásárolok terméket és szolgáltatást.

Friss topikok

  • Pénzfa: Köszönöm a hozzászólást. Sajnálom. Egyetértek, az SN aligha folytathatja működését. A tagok befiz... (2010.04.23. 17:39) Vége
  • Kalmár: @Pénzfa: Annyi baj legyen. Nálam szakmai ártalom, hogy legyen itthon pár tucat pálinka, majd csak ... (2010.03.28. 22:16) Rövid mérleg a ScienNet kapcsán
  • IGe: @Pénzfa: "A "ScienNet-csoda" Hazánk vezető vásárlói közössége. MLM típusú szervezetben toborozza ... (2010.01.21. 08:48) Hallgattassék meg a másik fél is
  • Kalmár: Sajnos mindenképpem így van. Ha bűnösek ha nem. Pár hónapja írtam neked, hogy azt várom ettől, hog... (2009.12.30. 09:15) Sciennet-Volksbank közös bankkártya!
  • Pénzfa: Szia Kalmár! Aki nem látja át teljesen az SC működését, az rövid távon csak a jogokat látja. Jog... (2009.11.04. 20:19) Ennyire gazdagok vagytok?

Linkblog

2010.01.05. 01:06 Pénzfa

Hallgattassék meg a másik fél is

Címkék: ügyvéd botrány ta szja áfa vizsgálat adócsalás sciennet vpop

2010. január 4-én délelőtt sajtótájékoztatót tartott Dr. Gyulai Balázs, Dr. Futó Barnabás Leinemann Zsolt ügyvédei és Dr. Magyar György a törzsvásárlók védője.

 

Dr. Magyar György elmondta, hogy annyi félretájékoztatás után szeretnék, ha a valóságot is megismerné a közvélemény a ScienNet vonatkozásában. A BBC elveinek megfelelően a védő ügyvédek úgy gondolták, hogy a VPOP szóvivőjét is meghívják a mai sajtótájékoztatóra, ám a szóvivő nem fogadta el a meghívást.

Magyar György hangsúlyozta, hogy a hatóságok vizsgálata jogszerű, ám ahogy a vizsgálatot bonyolították-bonyolítják az praktikusan „megölte” a törzsvásárlói rendszert. A 440.000 törzsvásárló (aki Magyar szerint akkora tömeget képvisel a családtagjaikkal együtt, ami eldönthetne akár egy választást is) megtakarított pénzeit tartotta a Sciennetes számláján. Ebből szerették volna a törzsvásárlók a karácsonyi vásárlásaikat intézni, s a novemberi szerver leállítással a hatóság ellehetetlenítette ezt a szándékukat. Magyar György állásfoglalása szerint a törzsvásárlói klub fogalma nem ismeretlen a világon, a ScienNet törzsvásárlói kör is jogszerűen végezte ezt a tevékenységét. Hangsúlyozta, hogy a hatóságok nem a törzsvásárlói kör jogszerűségét vitatják, ezért indítványozza, hogy válasszák le a törzsvásárlói kör jogszerű, törvényes működését a vizsgálatról, és állítsák vissza a működését.

A törzsvásárlói tevékenység nincs kihatással a hatóság vizsgálódására, mert a törzsvásárlói tevékenység teljesen jogszerű, törvényesen működik.

Hogyan is működött a ScienNet? – tette fel a kérdést.

Mindenhol a világon létezik mlm – multi-level-marketing- azért válasszák ezt a formulát a cégek, hogy sokan legyenek, a sokaságból keletkezzék egy törzs alap, és ennek következtében egy anyagi rész.

A törzsvásárlói klub tagjai, vagyis a törzsvásárlók kedvezményesen vásárolhatnak azoktól, akik számukra kedvezményt adnak. A ScienNetben Termékpartnereknek nevezik a kedvezményt adó cégeket. A törzsvásárlóknak érdeke továbbadni ezt a lehetőséget az ismerőseiknek.

Miért éri meg az eladóknak termékpartnerként csatlakozni a Sciennethez? Árkedvezményt adnak azért, hogy sokan jöjjenek hozzájuk vásárolni.

Mit tesz a ScienNet? Adja a technikai hátteret.

A vásárló-eladó-szervező egysége nem lehet büntető eljárás része Dr. Magyar György álláspontja szerint.

 Magyarul: A törzsvásárló jól akar járni, mert olcsóbban akar vásárolni, a termékpartner jól akar járni, hogy megnőjön a forgalma, ezért hajlandó árkedvezményt adni, a szervező abból akar élni, hogy ezeket a feleket összekapcsolja.

 A Termékpartnereket Kassai Csilla képviselte. (5ről6ra című zseniális könyv szerzője, közgazdász, tréner)

Kassai Csilla elmondta, hogy nyár végén csatlakozott a ScienNethez, mert ingyenesen csatlakozhatott, mint termékpartner. Magyar író vagyok- mondta Kassai-, 440.000 embernek tudtam propagálni a könyvemet. A sajtó jeles képviselőinek nem szeretnék a magyar könyvkiadásról mesélni, csak annyit jegyzek meg, hogy a ScienNet Termékpartnereként sokkal jobban jártam, mint amikor a könyvnagykereskedők értékesítik a könyvem.

Dr. Gyalog Balázs, Leinemann Zsolt ügyvédje elmondta, hogy jelen esetben a VPOP adócsalás bűntette miatt folytat eljárást, nem piramisjáték vagy pilótajáték a vád.

Az amerikai társaság a VPOP szerint nem tett eleget adózási kötelezettségének.

Ezt a vádat egy 2 nap alatt összecsapott szakértői vélemény hivatott alátámasztani. A szakértői vélemény ténybeli hibákat tartalmaz - mutatott rá az ügyvéd, ezen túlmenően maga a szakértő említi meg az anyagában, hogy 2 nap nem elegendő a rendszer feltérképezésére. Alapvető hiányossága a szakértői anyagnak például, hogy nincs benne, mi alapján állapít meg adóalapot.

3  adónemben véli úgy a VPOP, hogy a ScienNet LLC. nem tett eleget adózási kötelezettségének. Ezek a következők:

- ÁFA

- Társasági Adó

- Szja

A ScienNet LLC. Washingtonban bejegyzett cég. Tehát az amerikában bejegyzett cég - álláspontunk szerint- nem lehet adóalany Magyarországon. Ebből következően Nincs adóbefizetési kötelezettsége sem.

- Idézett szöveg elrejtése -

3 éve, mióta a ScienNet Magyarországon működik, sem az APEH, sem a VPOP nem mondta, hogy az amerikai székhelyű  cég adóalany lenne...

De ha az APEH ezt a külföldi társaságot adóalanynak titulálja, akkor Leinemann Zsolt kész arra, hogy együttműködjön.

A közel 1 mrd-os adócsalás vádjának egy része teljességgel megalapozatlan - véleményünk szerint.

ÁFA: A ScienNet elsősorban Utalvány értékesítéssel foglalkozik, mint például a Sodexo - mondta Gyalog. Ugyanakkor a törvény értelmében az utalvány értékesítési tevékenység 2008-ban NEM tartozott az ÁFA kör alá! Vagyis, ÁFA fizetési kötelezettség sincs ezután a tevékenység után!

A közel 1 mrd-os adótételből máris nem beszélhetünk 400 millió Forintról!

Társasági Adó: 2008-as évben az amerikai székhelyű ScienNet nem volt nyereséges, hiszen a fejlesztések, a rendszer fenntartása még plusz invesztitíciót követlet meg, nemhogy nyereség képződött volna! A Társasági Adót a cégek a nyereségük után kell, hogy megfizessék. Ha a cég nem volt nyereséges, akkor NEM beszélhetünk olyan adóalapról, ami után TA-t kellene fizetni...

SZJA: A megalapozott gyanú arról szól, hogy az előre fizetett jutalékból nem vonta le a ScienNet a törzsvásárlóktól az adóelőleget. Ugyanakkor a törzsvásárlók önadózók a ScienNet rendszerben. Több helyen figyelmeztették erre a törzsvásárlókat a honlapon, a webirodákban, az Általános Szerződési Feltételekben. Ezeket a dokumentumokat szabadon mindenki elérhette. Másrészt a törzsvásárlók a jutalékaik után tetemes mennyiségű SZJA-t fizettek be, saját maguk, mint önadózók. Ezt 15 igen komoly SZJA bevallásról szóló dokumentummal bizonyítottuk a VPOP-nak - mondta az ügyvéd. Ez alapján jól látható, hogy a törzsvásárlók 2008 folyamán eleget tettek SZJA befizetési kötelezettségüknek.

Ügyfelünk mindenben együttműködik a hatóságokkal- folytatta Dr Gyalog Balázs. Az ügyfelünk büntetlen előéletű, itt él a családja, idős nagyszülei, itt van a vagyona, az adathordozókat lefoglalták, a tanúkat többszörösen kihallgatták,  tehát a hatóság számára minden adat elérhető, átlátható. Ezért úgy véljük, ügyfelünk további előzetesbe tartása a jogbiztonságba vetett hitet ingatja meg.

Másik oldalon a rendszer szabályosan működött, minden dokumentált, átlátható.

Harmadik részről: a törzsvásárlók pénzei zárolt letéti számlán vannak, ahogy azt a PSZÁF májusban ajánlotta a ScienNet számára.

Dr Gyalog Balázs elmondása szerint azzal bénította meg a törzsvásárlói rendszert a VPOP, hogy az elektronikus adatokat lefoglalta. A 2003-as évi elektronikus adatok kezeléséről szóló törvényt veszi semmibe a hatóság azzal, hogy az adathordozókat lefoglalta.

Dr Magyar György értesülése szerint a NASA teljes adatállományát le lehet menteni 1, azaz egyetlen nap alatt!!!!

Újságírói kérdésre válaszolva  Dr Gyalog Balázs elmondta, hogy a ScienNet egyenlőre nem végez más országban tevékenységet. Ugyanakkor megállapította, hogy például Románia előkészítése nagyon előrehaladott szakaszban volt. Ezt követően a washingtoni székhelyű cég Európa többi országára is ki kívánta terjeszteni a rendszert. A hatóság Stop táblája miatt ez meghiúsult.

Újságírói kérdésre válaszolva Dr Magyar György kifejtette, hogy az eljárás módja növeli a kárt. Az idő előrehaladtával jelentős vagyonvesztés áll elő a törzsvásárlóknál és a termékpartnereknél egyaránt, mivel a szervert lefoglalták, s így megbénítják a törvényesen működő törzsvásárlói kört.

Újságírói kérdésre Dr Gyalog Balázs elmondta, hogy a ScienNet LLC mögött gazdasági társaságok vannak. Leinemann Zsolt a ScienNet 2-es számú törzsvásárlója, és Magyarországon a ScienNet LLC meghatalmazottja, nem az ügyvezetője!

Ki ellen folyik az eljárás? - kérdezte az egyik kollega.

Nem a gazdasági társaságok ellen- mondta Gyalog Balázs, hanem magánszemély ellen folyik büntető eljárás. Tehát Dr Gyalog Balázs és Dr Futó Barnabás Leinemann Zsolt védői, és nem a ScienNet LLC. védői?- kérdezte több újságíró. Igen - állította határozottan Dr Gyalog Balázs. Ez az előzetes fogvatartás arról szól, hogy nyomást gyakoroljanak az emberre, és olyan dolgokat akarnak kimondatni vele, ami nincs - magyarázta az ügyvéd.

Adót optimalizálni, és osztalék adót minimalizálni - nem büntetendő cselekmény, még Magyarországon sem, - állították Leinemann Zsolt ügyvédei.

Miért nem lehet magyarországi KFT-ként működtetni ezt a törzsvásárlói rendszert? - kérdezte egyik újságíró.

Az állam plusz bevételhez jut, amikor magyar gazdasági társaság ÁFÁ-s számlát állít ki - válaszolta Gyalog. A külföldi jogalany NEM igényelheti vissza az ÁFÁ-t. Ha magyarországi Kft-ként működne a cég, azonnal visszaigényelné az ÁFÁ-t.

Van még 2 ilyen jellegű törzsvásárlói rendszer - fejtegette egyik újságíró. Ott is adófizetési kötelezettség keletkezik, ott mégsincs ilyen vizsgálat, és azt sem mondták, hogy pilótajáték...

Adójogi kérdés van - mondta dr Futó Barnabás. Büntető ügy nincs.

újságírói kérdésre válaszolva Dr Gyalog Balázs elmondta, hogy nincs érdekellentét a törzsvásárlók és Leinemann Zsolt között. Sőt - mondta, összetartó stábról beszélhetünk, ahol az a cél, hogy a rendszer mielőbb újra működjön!

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://penzfa.blog.hu/api/trackback/id/tr931647233

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ScienNet - inkább hittek benne 2010.02.14. 18:37:02

A jó pap is holtáig tanul. Nos eddig szokták csak idézni, de a teljes közmondás: ... és mégis hülyén hal meg. Hinni, vagy egy kicsikét gondolkozni? Állítólag már 440 000 ember volt a  ScienNet "vásárlói klub" tagja, amikor a hatóságok fe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalmár 2010.01.06. 18:07:41

Arról nem nyilatkoztak, hogy Amerikában miért nincs adószámuk?
Azért valahol kellene adót fizetni.

Mit reagáltak arra, hogy a élen álló néhány embernek a jogos jutalék a sokszorosát utalták ki?

Még egy pontosítás, az említett 1 milliárdos hiány csak 2008 éver vonatkozik. A becsapottak, na jó, egyenlőre beszervezettek rohamos növekedése miatt ez 2009-ben, lesz az még 3 milliárd is.

A baj nem a vásárlói rendszer miat van, hanem a mögé bújtatott foglalózási rendszerrel. Ami tiszta piramis. Tuti, hogy nem lesz meg a sok befizetett pénz. Ez a lefogallt 1.6 mrd. csak a töredéke, szerencsére gyorsak voltak a hatóságok, így nem rossz. Bár ha a mind a 3 év adóhiánya össszeáll, akkor a befizetők integethetnek a pénznek.
Egyenlőre vizsgálják, hogy fennál e a piramisjáték mint bűncselekmény. Kis csúsztatásnak érzem, hogy nem ezügyben nyomoznak. Hát persze ....még nem.

Továbbra is elképzelhetetlen, hogy ez valaha legálisan újraindul.
Jövök egy kiválló barack pálinkával, ha mégis.

Igazán nem bosszantásból írom, de továbbra is ez a meggyőződésem.

Pénzfa 2010.01.06. 22:08:47

Kedves Kalmár!

Üdv a fedélzeten! Ilyen jókat, mint Veled, nem mindennap polemizál az ember!

Civilben mi a foglalkozásod?

Ott kellett volna lenned a sajtótájékoztatón!

Mennyi volt az élen járó emberek jogos jutaléka? Te úgy látom informáltabb vagy nálam!

Még egy pontosítás: Az egy milliárdos hiány csak akkor hiány, ha az SN valóban adóalany Magyarországon! (Csak hogy tényszerűek maradjunk.)

Mivel úgy látom behatóan ismered a SN-t, gondolom tudod azt is, hogy a "mögé bújtatott foglalózási rendszer" - megelőlegzett kedvezmény. Azt is bizonyára átlátod, hogy ezeket a pénzeket le lehet vásárolni. Igaz, ebben az esetben még egyszer már nem jár jutalék.

Írod, hogy szerencsére gyorsak voltak a hatóságok.

A hatóságok a törzsvásárlók pénzeit foglalták le, nem az SN pénzét.
Mintha pl. az egyik bank adótartozása miatt a dolgozók fizetéseit foglalták volna le.

A barack pálinkából a Fütyülős barackot szeretem. :) Legalább találkozunk, és iszunk egy kupicával egymás egészségére.

Továbbra sem bosszankodom, mert eszes és nemes ellenfél vagy a vitában. Másrészt továbbra is tiszteletben tartom a meggyőződésed!

Kalmár 2010.01.07. 02:45:10

Örülök, hogy nem bántódtál meg. Nem is volt célom. Nekem is felüdülés a vita veled:)
Nem tudom pontosan mennyit osztottak, csak a VPOP szóvivő nyilatkozatában hangzott el.
Egyetértek az adó kérdéséban azzal, hogy csak akkor áll fenn tartozás, ha valóban adóalany.
Olyan válalkozást viszont aki itt sem adóalany és a bejegyzés helyén sem, hát....legalább is gyanús.

Végighallgattam egy magasan jegyzett tag előadását, aki több embert is beléptetett 600 ezer ft körüli foglalózással.
Ha egy kicsit számolunk ez horribilis vásárlást kellene feltételezzen. Főleg úgy képtelenség, hogy az üzemanyag és a legtöbb élelmiszer üzlet nem is számít ide, mert ők csak utalványt adnak 1-3% kedvezménnyel.
Virágot, autóalkatrészt meg rántott csirkét nem veszünk 10 milliókért.

A valóságban nem vásárlási szándékkal foglalóztak döntően, hanem a befektetni való pénzüket szerették volna megfialtatni rövid idő alatt. Így jött le az előadáson is. A fiatalember elmondta, hogy ő 5 milliót keres havonta. A fölötte lévő 40-et. A mutatott tételek közt nem szerpelt csak fillérekkel vásárlás utáni jutalék. Az alatta foglalózók pénzei folytak bőséggel be. Csak azt sajnálta, hogy nem foglalt az elején mégtöbbet, mert akkor már csilliárdos lenne.
(tényleg mennyit utalhatnak az élen?)
Na ez nekem már elég is. Mindezt 1 év után. Remélem ez megvilágítja kicsit miért is állt fel a szőr a hátamon. Te mit gondolsz erről?
Én úgy éreztem rámdőlt egy piramis....

Évente 2 milliárd forint forgalmat bonyolítok egy vállalat középvezetőjeként.
Látom mennyi pénzből, mennyit lehet csinálni egészségesen, ez hajmeresztő ajánlat volt ehhez képest.

Ui: A Fütyülős sem rossz választás, de ha veszítenék, viszek még jobbat.
Kecskeméti Hírös Mézes Ágyas Áfonya!

Pénzfa 2010.01.10. 00:03:45

Már hiányozna a beszélgetésünk!

Adózásról: Dr. Gyalog Balázs elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a SN lerótta a fizetési kötelezettségeit az USA-ban. Én erről papírt nem láttam, ellenkezőjéről sem, így kénytelen vagyok az ügyvédre hagyatkozni ebben a kérdésben.

Kedves Kalmár!

Ha figyelemmel kísérted a bejegyzéseimet, én végig a vásárlás fontosságáról írtam, a saját élményeimet írtam meg, ezt tanítottam, erről beszéltem.

A véleményem annyi, hogy egy törzsvásárlói rendszerben hangsúlyos kell legyen a vásárlás.
A foglalózások kapcsán: Nálam is foglalózott aki akart, annyit, amennyit biztonsággal fel tudott használni fél év, egy év alatt a vásárlásaival. Praktikusan és gyakorlatiasan kiszámoltuk havonta mire mennyit költ. Ez alapján lehetett látni, hogy fél év alatt mennyit fog költeni. Az is igaz, hogy ez nem 600.000 forintnyi kedvezményre jött ki...

Apró megjegyzésként megírom neked, hogy én 10%-kos élelmiszerboltban, 10%-kos hentesnél, 10%-kos zöldségesnél, 10%-kos állateledelesnél vásároltam. Sűrűn! De vettem 8%-kos webáruháztól mosóport és papírárut, vettem 13%-kos üvegestől üveget, 10%-kos cipőboltostól cipőt stb. Volt sok-sok cég, aki átlátta a kedvezmény lényegét, és valóban meg akarta növelni a forgalmát. Én ezeket kikerestem, és aztán felkerestem.

Másrészt az utóbbi fél évben egyre másra jöttek be a nagykerek.

Összeállítottam élelmiszer boltosoknak egy 30 cégből álló nagyker listát. (hús, tejtermékek, tojás, olasz cuccok, tészták, pékáru, zöldség, háztartási dolgok, italok, savanyúságok, stb.stb.)

Iskoláknak egy 70-80 cégből álló listát - a könyvesbolttól az étel szállítóig, a generálkivitelezőtől a hangszerboltig, a sportszerestől a háztartási webáruházig.

Összeállítottam egy sok-sok nagykerből, kisebb cégből álló listát az építőiparban érdekelt cégek számára.

Tehát már nem csak 1-3%-kos helyek voltak, hanem sokkal nagyobb kedvezményt adó cégek is.
Nagyon jól lehetett volna használni cégeknek ezt a módot a vásárlásaik során. Én erre felé indultam el. Több tárgyalásom szakadt félbe cégekkel, önkormányzattal.

Csilliárdosokról: Nem azt az utat jártam. Akik engem megtanítottak a rendszer működésére, azok sem. A Latinovics Beatrixot javasolnám megkérdezni, aki a foglalózás útját járta. Mellékesen megjegyzem ez a hölgy a Fellow nevű törzsvásárlói kör egyik alapító tagja lett, miután tisztességtelen magatartásért kizárták az SN-ből. Én személyesen nem ismerem őt, de nem is óhajtom megismerni.

Annyit tudok biztosan, hogy én nem ezt csináltam, nem ezt vallottam, és nem ezt akartam. Számomra az SN egészen másról szól.

Az SN-ben havi 2 mrd-os forgalom bonyolódott a vásárlók vásárlásaival.

Nem évente, mint nálatok!

U.i. Soha nem ittam még Hírös Mézes Ágyas Áfonyás pálinkát. Viszont a barackot tudom, hogy jó. :)

Egyszer megízlelném. :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.01.14. 10:01:39

Állítóllag már 440 000 ember volt a ScienNet "vásárlói klub" tagja, amikor a hatóságok felléptek ellene és lehetetlenné tették a további müködését. Sokan még továbbra is hisznek benne, hogy az ügy lezárul, újra fog indulni és hires ügyvédek szájába adnak olyan képtelen hazugságokat, hogy itt nem érte kár a belépő tagokat, mert mindenki csak jól járt. Az is aki üzletpartnerként elvileg várároltak és az is aki elvileg vásárolt. Ez látszóllag akár igaz is lehetne, ha az adott szervezetre az ilyen működési elv lett volna a jellemző. A hatóságok és kiváncsi emberek is összedták a termékpartnereknél történt forgalom értékét és a becsléseik szerint ez alapján összes időtartalmat tekintve bruttó 150 Ft alatt lenne egy tag átlagos keresete, vagy megtakarítása. Több számítás szerint ez csak 12 forint. Ezért meg senki sem lenne hajlandó dolgozni, de még nagyobb pénzösszeget sem befizetni, hiszen annak a kamatát sem adja ki az összeg.

A szélekörű vizsgálatok viszont azt állapították meg. A ScienNet fő tevékenysége az "előleg / foglaló / előjog" szedése és az alapján való piramis elvű elosztása volt a jellemző. Nagyon sokan nyilatkoztak úgy, hogy jellemzően 500 ezer és másfél millió forintot fizettek be "előlegként" és igazából nem vásárolni szerettek volna, hanem úgy tájékoztatták őket, hogy ez egy bombajó egyszeri befektetés. lletve ha meg keményeny dolgoznak is a rendszerben, azt népszerűsítik, új tagokat szerveznek be, akkor rendszeres magas jövedelem forrás.

bővebben itt:

Aktuális
ScienNet - inkább hittek benne
IGe - 2010.01.13 16:44
vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=84424

Pénzfa 2010.01.15. 13:51:22

Kedves Iván Gábor Elemér!

Fél-értesült, vagy inkább jól-értesült? Nem tudom. Nyomja az "IGé"-t, de nem érti a rendszert. Egy szimpla vásárló nem 150 forintot tud keresni ezzel a rendszerrel, ha rendszeresen TermékPartnereknél vásárol. De ezt sem Ön, sem a nagyon okos és művelt emberek nem értették meg. Vagy úgy tesznek, mintha nem értenék. Nem több millió forintot kell elkölteni ahhoz, hogy 10.000 forintnyi árengedmény összejöjjön. Ez is mindegy - maguknak, félinformáltaknak. Innentől nincs min vitáznunk. Mivel én használtam a rendszert, gyakorlatból tudom mit beszélek. Tudom mennyit kellett elköltenem ahhoz, hogy legyen 10.000 forintnyi árengedményem. Mondja. Mondja, csak mondja. Nem bánom. Ha jól esik magának, akkor mondja.
Vitatkozni akkor tudnék Önnel, ha felkészült lenne. Így nincs értelme.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.01.21. 08:46:56

@Pénzfa: vega véleménye a szkeptikus fórumról:

"A Sciennetben a valóságban meg nem történt vásárlás, nem létező jutalékait osztják szét a jutalékrendszerben, egymásközött a foglalóba befizetett pénzekből.

A foglalózott bolt nem tud semmilyen vásárlásról, nincsen számla, nem is láttak téged soha, nincsen termék gazdacsere, még elméletben sem. Konkrét termékről sincsen szó sem elméletben, sem gyakorlatban.

Nem történik semmilyen vásárlás.

A pénzt azon alapon osztották szét, hogy a foglalót (előleget), már kész vásárlásnak tekintik (holott nem az), ami tízezer forint foglaló esetében feltételez az 1%-os partnerhez mérten egy egymilliós vásárlást, aminek a kedvezménye lenne a befizetett 10.000 forint előleg.

A Sciennet tagok 95%-a alá sosem fog senki 60 darab jogot elhelyezni, azaz 600.000 forint vásárlási előleget befizetni egy 60 milliós vásárlásra, amitől kifutna egy darab 10.000 forintos joguk.

A Sciennet tagok 99%-a alá sosem fog senki, 60 milliót tenni, hogy a száz joga kifusson, amiből már meg lehetne gazdagodni (de ez is csak egy egyszeri bevétel lenne, nem folyamatos).

Ki fog 12 milliárd értékben valaki alatt vásárolni, hogy a felette lévő az ő fél százalékaiból kifuttasson 100 jogot?

A Sciennet tagok 95%-a sosem fogja tudni a jogokban lévő pénzét kivenni, mert nem lesz annyi pénze, hogy a foglalóját kiegészítse 90-99 százalékkal, és vásároljon feleslegesen olyan kacatokat 10 százalékkal drágábban egy sciennetes termékpartnernél."

forrás: www.szkeptikustarsasag.hu/forum/sciennet/1#30256

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.01.21. 08:48:53

@Pénzfa: "A "ScienNet-csoda"

Hazánk vezető vásárlói közössége. MLM típusú szervezetben toborozza tagjait, jelenlegi tagszáma több százezer fő. A közösség a csoportos vásárlások mennyiségi kedvezményére építi modelljét.

Az mfor.hu nyári kalkuláció szerint havi 146 forintot kereshet maximum egy átlagos ScienNet-tag, ha csak a közösségi vásárlás adta mennyiségi kedvezményekből befolyó bevételekkel kalkulálunk."

www.mfor.hu/cikkek/A_ScienNet_egyik_vezetojet_vehettek_oriz etbe.html
süti beállítások módosítása