HTML

Pénzfa

A vásárlásaim után készpénzt kapok vissza, közben segítem a kis-közép magyar cégeket azzal, hogy náluk vásárolok terméket és szolgáltatást.

Friss topikok

  • Pénzfa: Köszönöm a hozzászólást. Sajnálom. Egyetértek, az SN aligha folytathatja működését. A tagok befiz... (2010.04.23. 17:39) Vége
  • Kalmár: @Pénzfa: Annyi baj legyen. Nálam szakmai ártalom, hogy legyen itthon pár tucat pálinka, majd csak ... (2010.03.28. 22:16) Rövid mérleg a ScienNet kapcsán
  • IGe: @Pénzfa: "A "ScienNet-csoda" Hazánk vezető vásárlói közössége. MLM típusú szervezetben toborozza ... (2010.01.21. 08:48) Hallgattassék meg a másik fél is
  • Kalmár: Sajnos mindenképpem így van. Ha bűnösek ha nem. Pár hónapja írtam neked, hogy azt várom ettől, hog... (2009.12.30. 09:15) Sciennet-Volksbank közös bankkártya!
  • Pénzfa: Szia Kalmár! Aki nem látja át teljesen az SC működését, az rövid távon csak a jogokat látja. Jog... (2009.11.04. 20:19) Ennyire gazdagok vagytok?

Linkblog

2009.02.15. 19:49 Pénzfa

Valóban piramis játékot játszom?

Címkék: játék kereskedelem piramis

Kezdjük a lényegi kérdések boncolgatásával! In medias res:

Piramis játékot játszom-e a Sciennettel?
 
Nekem is naponta mutatnak ilyen weboldalakat, tőlem is megkérdezik. Még az együttműködő, legjobb szándékú ismerőseim is. És mi van, ha ez az egész egy piramisjáték?
 
Láttam néhány weboldalt, aminél feltünt, hogy aki írta, a "hiteles ember", elfelejtette az üzenet az oldal írójának menüpontot. Ha valóban annyira hiteles, és megtéveszthetetlen, akkor miért nem lehet az oldal tulajdonosának üzenetet küldeni? Miért nem vállalja fel saját magát? Fotóval, e-mail címmel? Nincs egyéb infó, csak egy sales oldal. Nincs fönt általában név, fotó, se semmi, ami azonosítható volna. Kivel kelljek akkor birokra, ha bizonyítani szeretném, miért NEM játszom piramis játékot?
 
 
Számomra a Sciennet egy kereskedelem élénkítő rendszer.
Először megkeresem azt a pénzt, amit a Termékpartnereknél fogok jórészt elkölteni.
 

Kíváncsi vagy az érveimre? Katt ide:

Szerinted?

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://penzfa.blog.hu/api/trackback/id/tr35945089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalmár 2009.02.24. 14:31:39

Sajnos továbbra sem győztél meg.
Nem gyanús kicsit, hogy a valódi napi kiadásokat jelentő üzemanyag és élelmiszerek után nem jár annyi kedvezmény, hogy bárhová osztható legyen? A Real és a Coop is csak
1-3% kedvezménnyt ad vásárlási utalványra amin túl semmilyen kedvezmény nem jár!!
Ennyi kedvezményt ha előre veszek egy-két százezerért akkor is kapok ha nem sciennet-es vagyok. Egyébként 1% kedvezmény a jelenlegi inflációnál pont semmit sem ér, sőt. Nem épül belőlle se jog se karrier.
Tudom te belefeccöltél máér egy kevés pénzt, amit jó lenne viszontlátni, de szerintem tisztességtelen ilyen módszerrel behúzni másokat is.
Végigültem egy bemutatót és 5-6százezer forintokat fizettek be a belépők!!! Na ezt osztjátok szét addig míg több a belépő, meg amíg van olyan, aki újra és újra jogot vesz életben tartva ideig-óráig a játékot ami akárhogy is fáj egyszerű piramisjáték, hiszen a kereskedelemhez semmi köze.
Akik annyi kedvezményt adnak, hogy beleférjenek a jutalékok azoknál minimális a havi egyfőre jutó költések. Butik, étterem, tüzép, autó alkatrész?? Nem is tudom mikor vettem ilyesmit.
Idő kérdése és követitek az Illferrósokat.
Légy körültekintőbb, hogy ne légy gyanúsitott később. Szerintem. Ha véletlenül 1 éven belül nem lesz bíróságon ez az egész ügy, vissszajövök és elnézést kérek, a butaságomért. Ne várj....

Pénzfa 2009.02.24. 14:57:49

Kedves Kalmár!

Hol olvastad, hogy "Kalmár! Meg akarlak győzni!" ? Nem gyanús neked, hogy a valódi napi kiadások után járó kedvezmény eddig nem járt? Egy fillér se? Próbáld ki, amit mondasz. Menjél be egy élelmiszerboltba, vásároljál 100.000 forintért, és mondd a kasszánál, hogy Te kedvezményt akarsz elérni, mert lám, itt vásároltál 100.000 forintért! Aztán gyere vissza, és írd meg a tapasztalatod, ha kérhetem!
Nem gyanús, hogy apránként ugyan, de a vásárlások után járó kedvezményekből is összejön egy jog ára?
A magam részéről nem értek egyet az 5-6 százer forintos foglalókkal, már csak azért sem, mert ez nem bank, a foglalót nem fogják visszaadni, azt le lehet vásárolni.
Másrészt mindenki magának foglal le jövőbeli vásárlásokat.500.000-ért lefoglalni egy jövőbeli vásárlást azt jelenti, hogy 50x155.000-es vásárlást foglalóz le. Azaz 7.750.000 forintos vásárlást foglalóz le. Az 500.000 forint foglalóját egy összegben majd akkor tudja levásárolni, ha egy 7.750.000es vásárlást eszközöl. Pl. akar venni egy lakást. De a fennmaradó 7.250.000 forintot még ki kell majd egészítenie ahhoz, hogy meg tudja venni a lakást. Pont úgy, mint az élet más területein.
A foglalója az övé marad. Nem nekem fizeti ki azt. Bármikor kiegészítheti és levásárolhatja.
Mindenki.

Az lehet, hogy nem tudtak adekvát választ adni a benned felmerülő kérdésekre. Ezt elismerem. De attól még ez egy normális rendszer. És kereskedelem élénkítő szerepe van. Rendszeresen megkérdezem a boltosokat, cégeket, ezért írom ezt.
És a költekezésed után egy részt visszatérítenek neked - nekem. Vagyis a kereskedelem hasznából részesedsz-részesedem, ha használod a rendszert.
És ha nem akarsz jövőbeli vásárlást foglalózni, akkor NEM KELL! Attól még jogosult vagy kedvezményesen vásárolni.

Kalmár 2009.02.24. 21:45:25

Nos először is.
Majdnem minden áruház láncnak van hűségprogramja, vagy pontrendszere.
Ez általában 1% visszatérítés.
Ha nem a ti utalványotokkal vásárolok hanem bankkártyával akkor +1% visszajár.
Mindez elvész egy coop-os 1%os utalvány használatakor. Nem, nem gyanus, hogy apránként a kis vásárlások után is jön jog, mert NEM JÖN. A honlapon a reál nyilatkozik, hogy 1% ot ad és más semmi nem jár. Az előadó ezt megerősítette. Hogyan is gyülne, hiszen ahoz minimum 10% kedvezmény kell. 1 nekem, 1 sciennetnek, 3x0,5 a fölöttem lévőknek és 6,5!! a jogfához, hogy jön ez ki az 1 %!! kedvezményből ami úgynéz ki, hogy annyival kevesebbet fizetek ki érte megfinanszírozva előre 1 havi vásárlást?
Gondolom sehogy.Ami pedig a foglalózást illeti, egyből utaltak vissza 200 ezer körül az ismerősömnek, aki felbuzdulva ezt újra befizette.Ügyes. Gondolom a többi pénz szépen szétoszlik a fölötte levők közt. Szép magas a piramis le ne essetek róla.
Tudom, én vagyok a hülye de elég nagy a világ elférünk benne.

Pénzfa 2009.02.24. 23:03:32

Szia Kalmár!

Jó felfogású, éles szemű ember vagy, érzem az írásodból. Kezdem élvezetes beszélgetésnek felfogni az írásainkat.

Egyet értek veled, sok áruháznak van hűségprogramja, és pontrendszere. Pl a DM-nek is. Ezt ismerem személyesen, ezért maradjunk ennél a példánál. Ha gyűjtöd a pontokat, akkor a 15. vásárláskor 15% kedvezménnyel tudsz vásárolni. De csak a DM-ben tudod ezt a kedvezményt élvezni. A kedvezményt nem tudod máshol elkölteni, nem adják oda neked, és nem dönthetsz arról, hogy az itt keletkezett 15%-nyi kedvezményből mondjuk veszel egy csomó élelmiszert, vagy elmész hétvégére egy szállodába stb.
Ellenben ha használod a Sciennet rendszerét, akkor a visszatérítések részben készpénzben gyűlnek a jutalék számládon - amit bármire el tudsz költeni, részben az árengedmény számládon gyűlik a visszatérített pénz.
A Reál a honlapon nyilatkozik, hogy 3%-kos kereskedelmi árengedményt ad, ha nála vásárol valaki. Nézd meg!
Ekkor, vagyis ha egy Termékpartner 3-6% közötti vásárlási árengedményt ad, akkor a Törzsvásárló 0.5% készpénzt kap vissza a jutalékszámlájára, és az instruktora 0.25%-kot, az instruktor instruktora is 0.25%-kot, és a harmadik szinten lévő instruktor csak akkor kap vissza ebből 0.25%-kot, ha továbbajánlotta a renszert. Ez eddig 1.25%. Ebben az esetben a Sciennet is csak 0.25%-kot kap, tehát a fennmaradó 1.50% a vásárló árengedmény számlájára kerül.
A Coop valóban 1% kedvezményt ajánl fel. Ez a vásárló árengedmény számlájára kerül, ebben az esetben nincs készpénz visszatérítés sem. Vagyis az 1% teljes összege az árengedmény számlára kerül.
Tehát ha valaki vásárol, automatikusan visszatérítés kerül az árengedmény számlájára is. Amikor az árengedmény számláján a vásárlásaiból összegyűlik 10.000 forint, akkor azért kap egy jogot. Ez a jog kerül be a rendszerbe, és ahogy utána mások jogai kapcsolódnak úgy neki jutaléka képződik.

A lényeg, hogy amikor az ő joga mögött kialakul a 30/30-as együttállás, akkor kap 92.000 forint vásárlási utalványt, amit 10.000 helyen elkölthet - amire akar. Nem úgy, mint a DM, hogy csak ott kapsz kedvezményt, és a 16. vásárlásodkor 15%-kal kevesebbet kell fizetned - DM-ben kapható termékekért!
Ahogy a jogok egymáshoz kapcsolódnak, menet közben 5 részletben kapni fog még 31.600 forint készpénzt, amit meg bárhol elkölthet, plusz kap egy Bónusz jogot ajándékba. De innen már nem akarom bonyolítani, mert nagyon hosszú lenne.

A foglalózás azt jelenti, hogy a jelenben lefoglal jövőbeli vásárlást. Saját magának. Ilyenkor nem kell apránként vásárolnia, hanem valamit lefoglalóz. Egy tárgyat, egy szolgáltatást, amire szüksége van. Ekkor megelőlegzi az árkedvezményt, és a jog bekerül a központi jogfába.

Miért forgatja vissza az ismerősöd - egy ideig - a jutalékát? Azért mert a jogai az ő pénzteremtő eszközei.
1 db 10.000 forint értékű jog 131.600 forintot eredményez csak az I-es osztályban. Ha 200.000 forintot visszaforgatott az ismerősöd, akkor azért 20 db jogot kapott. Vagyis 20x131.600 forintot akar generálni magának.
A jogai(jövőbeli vásárlási utalvány foglalói) az övé maradnak. Azt bármikor kiegészítheti és levásárolhatja.

Nem vagy hülye, csak nem jól magyarázták el neked ezt a csodálatos rendszert.

Sajnálom.

Minden adat, információ kint van a weboldalon. Ha érdekel, olvasd el. Nyilvános.

Kalmár 2009.02.25. 12:23:09

köszönöm a válaszokat.
Jól számolom, hogy átlag 50.000 havi reálos vásárlásnál(nem hiszem, hogy az átlag ezt meghaladja) 375 forint megy jogra? ebből következik, hogy kb 27 hónap múlva lesz 1 jogom ami mögé ki kell gyülnie a 30-30 állásnak. Szóval egy átlagember ebből nem egyhamar lát pénzt. Nem tudom mennyi idő alatt jön össze a 30-30 gondolom függ a beszervezések hatékonyságától de ez akkor is rengeteg idő. Mindig a Coopba vásároljak aminek az átlagára minimum 4-5 % -al (ez a szakmám, tudom)van a multik fölött? Van amiben több. (sajnos, az erőssebb kutya..)
Így megspórolok 375 forintot amiből jogok lesznek. Sajnos közben elbukok minimum 2500-at az árkülönbségen. 27 hónap plussz a 30-30 állás legyen még 6 hónap 33x 2500 =82.500. Mivel ez majd 3 évig nálam marad, az még kb 10.000

De nem folytatom. Egtyszerűen olyan jelentéktelennek tartom a kereskedelemből befolyó pénzt, hogy számomra továbbra is a foglalók szétosztása látszik a fő mozgatórugónak.
Azt gondolom, hogyha megnézed 1 hónapban, hogy mennyi pénzt kaptál ebből a rendszerből, akkor világossá válhat a helyzet.
Mekkora része a pénznek az, ami valamilyen konkrét vásárlás után jött, és mekkora része az ami a kigyűlt jogokból. A jogok döntően nem vásárlásból gyülnek ki ahogy látom ,hanem foglalózásból.
Ami pedig nem bíztató.
Ez a rendszer akkora hányadában kereskedelem élénkitő vagy piramis játék, amilyen arányban a pénz jön.
Gondolom ez most 95-5 körül lehet?
Aki nekem a havi elszámolását mutatta annak még rosszabb volt ez az arány.
Sajnos kezdem magam kekecnek érezni, úgyhogy megigérem nem akadékoskodok többet.
Mindenesetre sok sikert, áldozatok nélkül.

Pénzfa 2009.02.25. 14:46:19

Szia!

Hát, tudod, nem csak a Reálban és a Coopnál lehet vásárolni élelmiszert. Ha felmentél valaha a honlapra, akkor láthatod, hogy több száz kis élelmiszerboltban is lehet készpénzért vásárolni. Mindenhol érdemes megnézni a kedvezmény mértékét.
Másodszor az ember a hétköznapokban nem csak ennivalót vesz, hanem papír árut, pipere cikkeket, stb. Másrészt életünk folyamán egyéb dolgokat is vásárolunk, könyvelőhöz járunk, lakást veszünk-eladunk, sportolunk (néha), nyaralunk stb. Sok ezer termékpartner van, akinél szét lehet nézni. A kedvezmények 1-40% között változnak.
Foglalózni azért foglalóznak az emberek, mert nem akarják kivárni, amíg összejön a vásárlásból egy jogra való. Inkább megfordítják a sorrendet.

Amikor már jutalékot is kerestek a rendszerrel, és vásárlási utalványokat is, akkor néznek szét, hogy mit vegyenek az utalványaikon. (Árut-szolgáltatást.)

Szerintem 2 féle módon tudunk pénzt csinálni: vagy örököltünk és befektetjük, megforgatjuk
vagy dolgozunk.

Harmadik utat nem ismerek.

Aki itt üzletet akar építeni, az dolgozik, de a hatástöbbszörözés miatt nem 120.000 forintért napi 8 órában egy munkahelyen, hanem hatványozottan többért.

Ezt a pénzt itt fogja elkölteni a partnereknél. És ettől kereskedelemélénkítő tevékenységet fog folytatni.

Azt írtad ez a szakmád. Akkor azt is tudod -nálam valószínű sokkal jobban, hogy pénzből lehet vásárolni. Másrészt a boltok, cégek örülnek, ha a vásárlók náluk költik el a pénzüket. Ezért reklámoznak, akcióznak, s minden vevő csalogató eszközt kitalálnak.

A törzsvásárlói rendszer segítségével a vásárlók meg eldönthetik nekik hol éri meg jobban vásárolni.

Nem éreztelek kekecnek.

Hiányozni fog a polémiánk!

Szép napokat neked is! :)

Kalmár 2009.04.27. 23:49:02

Ha visszatérsz ide, kiváncsi vagyok, hogy megy a dolog.
Nekem egy barátom, a figyelmeztetésem ellenére 600.000 forintot foglalózott indulásnak, kb 3 hónapja. Most már van tapasztalata......
Senkit nem tud behúzni maga alá, legalábbis olyat aki pénzt tol bele. Az ingyenes regisztrálók meg semmit sem érnek.
Eléggé elkeseredettek.
Gyanítom te is árnyaltabban látod lassan a dolgot.
Aminek 4 háromszögletű oldala van és egy négyszögletű talpa, azt bárhogy is szinezzük, PIRAMIS

Pénzfa 2009.04.28. 12:23:45

Szia Kalmár!

Régen váltottunk szót. Valóban árnyaltabban látom. Először is, az ingyenes regisztrálók azért nem érnek neki semmit a barátodnak, mert nem vásárolnak a rendszerben. Ha vásárolnak, akkor igenis érnek.
Másodszor fejtsd már ki nekem légyszives, hogy pontosan mit értesz az alatt, hogy piramisjáték???
A többi tapasztalatom majd megírom, ha kifejted a véleményed.

Jóedvű napot!

Kalmár 2009.05.02. 13:43:46

Szia

Piramisjáték az, ha egy rendszert az újonnan belépők által befizetett pénzek tartanak életben.
Itt is ez a helyzet, a vásárlások után csak töredék pénz csordogál. A jövedelem 99%-a az alád beszervezettek befizetéséből jön. Ha nem lesz új belépő, nem lesz jövedelem.
A kis boltok nagyrésze már csatlakozott a nagy Magyar láncok valamelyikéhez, ahol csak 1% kedvezmény jár. Ez, mivel előfinanszírozásról beszélünk gyakorlatilag 0 jövedelem. 1 hónap alatt 1,5% körüli jövedelem származik ha bankban van a pénz és folyamatosan költjük. Ezen kívűl, ha kártyával fizetek, 1,2% visszatérítést ad a bank is. Az energia, adó, járulékok és élelmiszeren kívül alig költünk valamire, és ez az átlag. Ahol én lakok csak 1 bolt nem tagja valamelyik láncnak, de messze van ahhoz, hogy oda járjak. (nem tudom tag-e? )Egyébként pedig az élelmiszer kiskereskedelem nem bír el 10% kedvezményt.
Sajnos azt várom, hogy bekerül a tévébe ez az egész, amikor már egy csomóan elvesztették az utolsó pénzüket, mert hittek a beszervezők mesés igéretének.
Gazdagodjon más költekezéséből? Esetleg naívságából. Remélem nem vesztesz sok pénzt vagy nem okozol barátaidnak nagy veszteséget emiatt a rövidéletű, válságra támaszkodó csalással.
Megyőződésem miatt nem kivánok ehhez sok sikert, inkább minimális kárt, azt hiszem ez a legjobb amit ki lehet hozni, kis szerencsével.

Pénzfa 2009.05.03. 00:05:14

Szia Kalmár!

Az írod, "piramisjáték az, ha egy rendszert az újonnan belépők által befizetett pénzek tartanak életben." Ha megengeded, nekem az a véleményem, piramisjáték az, amikor nincs termék és szolgáltatás egy rendszerben, és az újonnan jövők a felettük lévőknek fizetnek annak a reményében, hogy alattuk is lesznek, akik majd nekik fizetnek. Visszafelé nem működik a dolog. Vagyis a felettük lévők soha nem fizetnek semmit, és nem tesznek semmit az alattuk lévőknek. Itt, ebben a rendszerben egyrészt van termék és szolgáltatás. Pontosabban csak termék és szolgáltatás van. Másrészt nekem semmi közöm a hozzám regisztrálók foglalózásához. Az az övék marad, azt bármikor kiegészíthetik és levásárolhatják. Én is ezt teszem a saját foglalóimmal. Csak ehhez használni kell a rendszert. :)
Egy vagy két hónapja csatlakozott az Andárssy úton az egyik patika is, a minap ott jártam, és láttam, hogy sok-sok vásárló neve van feljegezve előttem a füzetbe.
-Látom, már más is él a lehetőséggel - mondtam a gyógyszertárosnak.
- Sok füzetet betöltöttünk már- mosolygott a hölgy.
Én meg nagyon-nagyon örültem, mert én hoztam be őket a rendszerbe. És erre büszke vagyok.
De miért is dicsekedtem? Hogy megmutassam neked, ez egy vásárlói klub. A vásárlásra találták ki. Hétköznapi vásárlásokra. A hozzám csatlakozóknak is meg kell tanítanom, hogy ha már csatlakoztak, vásároljanak a partnereknél. És vásárolnak.
Van olyan nap, hogy a 0.5%-kokból 2000 forintot kapok, holott még csak 150 fős csapatom van, és nem használja mindenki a rendszert. De egyre többen vannak olyanok, akiket megtanítottam arra, mit kell tenni, amikor termékpartnerhez mennek vásárolni.
Nem tudom ki hogy van vele, de én segítem a hozzám csatlakozókat. A saját pénzemből teszek az ő jogaik mögé az én jogaimból, és teszek a mátrixukba más törzsvásárló jogát, hogy kifusson az ő joga. Mint a minap is. Pont jókor jött az egyik csapattagomnak az a 92.000 forintnyi vásárlási utalvány, mert lcd monitort szeretett volna venni. Hát most majd a vásárlási utalványából vesz. Egy részét meg visszaforgatja, így ő is segít egy másik tagomnak, és mindhármónknak passzív jövedelme képződik közben.
Tudod hogy miért szeretem annyira ezt a rendszert? Mert önzetlenséggel lehet előre menni. Adok- és kapok cirkulálása van. És ez gyönyörű!!!!
Ha le akarod ellenőrizni amit mondtam, akkor írj egy privát e-mailt: monika.szivos@gmail.com-ra és megadom neked a neveket akikről meséltem.

Jókedvű napot!
U.i: Nem tartom magam naívnak, és nem okoztam a barátaimnak anyagi veszteséget. A jövőben sem áll szándékomban! Sőt!
U.u.i: Nem a minimális kár, amit ki lehet hozni a rendszerből, hanem először azt, hogy a rezsit a törzsvásárlói klub állja. De ehhez dolgozni kell. Másrészt oda menni vásárolni, ahol pénzt kapsz vissza azért, mert oda mentél és nem máshova. Keveset? Eddig semmit nem kaptam, ehhez képest ez plusz dolog. Másrészt, sok kicsi sokra megy. :) Szerinted?
süti beállítások módosítása