HTML

Pénzfa

A vásárlásaim után készpénzt kapok vissza, közben segítem a kis-közép magyar cégeket azzal, hogy náluk vásárolok terméket és szolgáltatást.

Friss topikok

  • Pénzfa: Köszönöm a hozzászólást. Sajnálom. Egyetértek, az SN aligha folytathatja működését. A tagok befiz... (2010.04.23. 17:39) Vége
  • Kalmár: @Pénzfa: Annyi baj legyen. Nálam szakmai ártalom, hogy legyen itthon pár tucat pálinka, majd csak ... (2010.03.28. 22:16) Rövid mérleg a ScienNet kapcsán
  • IGe: @Pénzfa: "A "ScienNet-csoda" Hazánk vezető vásárlói közössége. MLM típusú szervezetben toborozza ... (2010.01.21. 08:48) Hallgattassék meg a másik fél is
  • Kalmár: Sajnos mindenképpem így van. Ha bűnösek ha nem. Pár hónapja írtam neked, hogy azt várom ettől, hog... (2009.12.30. 09:15) Sciennet-Volksbank közös bankkártya!
  • Pénzfa: Szia Kalmár! Aki nem látja át teljesen az SC működését, az rövid távon csak a jogokat látja. Jog... (2009.11.04. 20:19) Ennyire gazdagok vagytok?

Linkblog

2009.03.10. 22:38 Pénzfa

Adósság vagy megtakarítás, passzív jövedelem? Normális vagyok egyáltalán?

Címkék: luxus bevétel passzív jövedelem törzsvásárló 10%

Az Adósságspirál helyett című bejegyzésemben jeleztem, hogy praktikus folytatás következik: Íme

Jól és rosszul fizetett alkalmazottak, egyéni vállalkozók, cégtulajdonosok figyelem!
 
Hogyan tudnátok elérni, hogy több pénzetek legyen? Hogyan tudnátok elérni, hogy a megteremtett bevételből maradjon is?
 
Egyszerű a megoldás!
 
Havonta minden bevételedből félre kell tenni 10%-kot.
 
Hogyan?
 
Ahogy megkaptad a fizetésed, vagy bevételed, azonnal különíts el 10%-kot. Ezt tedd biztonságos helyre, és ne nyúlj hozzá. Tapasztalatom szerint legjobb, ha átváltod valutára, mert úgy nem tudod olyan könnyedén felélni hónap végén.
 
Ha szeretnél bőséget teremteni magadnak, akkor ezt először gondolkodásmód váltásban kell megtenned, aztán gyakorlati lépésként 5%-kot költs luxusra. Vagyis, jutalmazd meg magad!
 
Csak ezután fizesd ki a számláid, a rezsi költséget, és a maradékból élj meg.
 
Legjobb tudomásom szerint másként nem lehet félretenni. Ha fordítva csinálod, és először a rezsit fizeted ki, aztán a hiteled, aztán a kaját, ruhát, magántanárt stb. nem marad pénzed arra, hogy félretegyél.
 
 
Hogyan védekezz egy esetleges létszámleépítés ellen?
 
Ez talán a legtöbb fejtörést okozó kérdés manapság. „16 óra munka és mennyi a bér?” – énekeltük régen a tábortűznél. Aztán most ebben élünk. De valóban szükségszerű, hogy a vérünk a vállalaté legyen? Biztos, hogy csak ez az egy út van?
 
Tudom, hogy sokan keresik a kiutat. Másodállást vállalnak, meg harmad állást. De ha megfeszülnek, se tudnak egy idő után több bőrt lenyúzni önmagukról. Ha apait-anyait beleadnak, úgy dolgoznak, akkor sem tudnak egy bizonyos anyagi szintnél többet teremteni hagyományos alkalmazotti struktúrában. Ezt hívják mókuskeréknek. Vagy indulatosabb beszélgetések során biorobot életformának. Dolgozol azért, hogy ki tudd fizetni a rezsid, a hiteled, és vegyél kaját. Aztán vége. Ötven évesen leharcolttá válsz. Az álmaid menet közben feladod, ha egyáltalán voltak álmaid. Célok? Ki gondol itt célokra, amikor sokaknál a napi megélhetés a tét!
 
Én is sok féle megoldást tanulmányoztam az elmúlt 15 évben, számtalan kurzusra elmentem, tájékozódtam. Mibe érdemes belefogni? Hogyan lehetne egy újabb pénzteremtő lábat beállítani a már meglévő mellé? A lényegi kérdés számomra az volt, milyen lehetőség az, ami egy idő után megáll a lábán, és passzív jövedelmet hoz. A passzív jövedelem azért fontos, mert ez azt jelenti, hogy egy idő után automatizálttá válik a rendszer, és nem igényli az én napi jelenlétemet. Vagyis pénztermelő automatává válik.
 
 
Arra jutottam, hogy csak néhány olyan lehetőség van, amiből igazi passzív jövedelmet lehet teremteni.
 
Az egyik az, ha jogdíjad van. Írsz egy zeneszámot, egy könyvet, vagy valamit feltalálsz. Ebből életed végéig megélsz. Lásd a Beatlest, vagy a Kiyosakit, vagy a Rubik Ernőt. J
 
Csinálsz egy online vállalkozást – és írsz egy eladható e-bookot, amire igény van. Ez minimum fél éves, de inkább egy éves munka. Ha előtte szakértője voltál egy területnek, és értesz az íráshoz és a programozáshoz, valamint a marketinghez is, akkor rövidebb.
 
Tőzsdézel. Ehhez is idő, tudás és valamennyi tőke kell. Információim szerint a deviza kereskedés az egyik forrás, amiből jó bevételeket lehet generálni manapság, viszonylag kis rizikó mellett. De ezt folyamatosan csinálni kell, különben elapad a profit. Vagy jelentősebb készpénzzel kell rendelkezned, és megbízol egy céget, aki helyetted tőzsdézik.
 
Kialakítasz egy ingatlan portfóliót. Ehhez is bizonyos együttállásra van szükség. Például kezdő tőkére, információra és arra, hogy az ingatlan eladható legyen. Ez az utóbbi fél évben Magyarországon a hiú remény kategóriába tartozik, mivel áll az ingatlan piac. Mivel a hitelek szinte elérhetetlenné váltak, a vásárló erő megcsappant. A kereskedelmi ingatlanok terén sem sokkal jobb a helyzet, hiszen a cégek zöme éppen kivonul az országból.
 
Klasszikus mlm. Ebben termékeket kell értékesítened és felépítened egy hálózatot. Ehhez is kell idő, szorgalom, kitartás és önmotiváció. Ráadásul kell keresned olyan vásárlókat, akik a Te terméked használják, vagy azt kenik magukra, vagy azt veszik be. Aktív saleses tudással gyorsan fel lehet építeni egy ilyen hálózatot. A klasszikus mlm-ben havonta kvalifikálni kell – vagyis hozni kell bizonyos forgalmat a termékből, amit értékesítenek. Viszont a hatástöbbszörözés miatt egy idő múlva már szép passzív jövedelmet lehet elérni vele.
 
Én a voksomat a törzsvásárlói kör népszerűsítésére tettem le. Miért? Mert itt információt adok át, nem házalok termékekkel. Mert tényleg hasznosnak tartom. Hiszen hétköznapi termékeket vettem eddig is, és ezután is csak azt veszem meg, amire valóban szükségem van. De itt pénzt kapok azért, ha bizonyos boltokban veszem meg azt, amire a hétköznapokban egyébként is szükségem van. Ebben a rendszerben pusztán intelligens vásárlókat keresek, akik közép-hosszú távon abból keresnek passzív jövedelmet, hogy vásárolnak hétköznapi árucikkeket. Tapasztalatom szerint gyorsan jutok plusz jövedelemhez, mert előnyökre hívom fel a figyelmet. Nem kell eladnom semmit. Viszont itt is igaz a hatástöbbszörözés, ami azt jelenti, hogy fele annyi erőbedobással kiugróan magasabb jövedelemre teszek szert, mintha pusztán alkalmazottként, vagy beszállítóként egyedül dolgoznék.
 
Ha találtál egyéb passzív jövedelem szerzésre alkalmas lehetőséget, kérlek, oszd meg velem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzfa.blog.hu/api/trackback/id/tr28994788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása